Hitparadedag 5 oktober 2014
Desto paviljoen
Sportpark De Vryheit
Vleuten

 

Afgelopen zondag vond de zeventiende editie van de Hitparadedag plaats, de jaarlijkse ruil-, informatie- en ontmoetingsbijeenkomst voor liefhebbers van hitlijsten. De opkomst was goed en de nieuwe locatie, het DESTO-paviljoen, werd over het algemeen zeer positief gewaardeerd. Om deze reden zijn wijj van plan de Hitparadedag volgend jaar ook weer op deze locatie te houden. Wel overwegen wij om de dag weer naar de maand november te verplaatsen.

De gastspreker was deze keer Ferry Eden, de auteur van het onlangs verschenen boek "De gouden glans van radio" . Dit boek gaat over de geschiedenis van Radio Noordzee, in het zeezendertijdperk een directe concurrent van Radio Veronica. Ferry lichtte enkele interessante anekdotes nader toe en gaf vervolgens ook zeer uitgebreide informatie over zijn werkzaamheden als dj bij Radio Mi Amigo. Dit radiostation bleef actief toen de zeezenders in 1974 officieel verboden werden door de ratificatie van het Verdrag van Straatsburg. Dit verbod zorgde ervoor dat de bevoorrading van het schip vaak een hachelijk avontuur was, dat sterk deed denken aan een spannend jongensboek. Ferry vertelde onder meer dat Mi Amigo genoodzaakt was om de Nederlandse Top 40 met een week vertraging uit te zenden en er zelfs dan soms nog niet in slaagde om alle nieuwe singles tijdig aan boord te krijgen.

Joost Augusteijn deed een oproep om alle gegevens van hits van voor 1965 bij elkaar te brengen en op basis hiervan met terugwerkende kracht hitlijsten samen te stellen.

 

Zie ook: Boeken in eigen beheer: dancehistory

 

Tekst: Olav (chartfreaks)


Van Radio Noordzee verscheen in de reeks
"The offshore radio years"

ook een dvd (deel 6 ).



Hitparadedag edities uit het verleden.


2006    2007    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019